11 februari 2018
14:00

CL98IC P01/02

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - CL98IC P01/02

Matchen igår eftermiddag slutade med en uddamålsförlust med 5-6. Cl98 kommer till spel med 3 fulla femmor medan vi får nöja oss med 2. Återigen så lägger vi tonvikten på vårt försvar. Vi ligger lågt och fösöker stänga centralt och försöka ställa om i kontringar

Första perioden(blir som vi vill) tempofattig. Bortalaget rullar mycket boll men det händer inte så mycket. Efter 05:15 kan vi en spelvändning ta ledningen när Sjölund hittar Eriksson. Vi fortsätter att vara konsekventa i försvaret och vid ett frislag/inslag så är Aronsson snabb i tanken när han hittar in till Tobbe i slottet som inte gör något misstag. Vi håller vår ledning fram till 13:03 när bortalaget kan reducera. Tycker kanske vi borde gjort något mer mål i första perioden på de chanser vi skapar. Skott: 4-6

Tyvärr är vi inte med i inledningen av andra. Vi släpper lite i det defensiva och hux flux så CL98 i leningen. Efter 08:36 så gör sig Ojanemi fri och får ett ordentligt slag över bladet. Hemmalaget väntar på straff. I min bok så är det en solklar straff. Istället så får vi ett PP. Ett hysat numerät överläge i en minut innan Niklas får nöta botbänken 2 minuter för slag. Det blir spel 4 mot 4 i en minut. I efterföljande PP så gör bortalaget 2-4. Vi har nu inte huvedena med oss och två minuter senare så står det 2-5 på resultattavlan.I samband med målet så tar vi en nödvändig timeout. Kockan står på 12:07. Vi får en ganska omedelbar effekt när vi skapar en spelvänding. Anton driver ner längs vänsterkanten och kan frispela Sjölund i slottet. Vi får genast lite energi av målet och spelet jämnar ut sig. Därför blir det det jobbigt när CL98 utökar sin ledning till 3-6 endast 22 sekunder kvar av perioden då vi missat vid ett byte. Skott: 7-7

Inför tredje så försöker vi gjuta mot i grabbarna. 3 mål i innebandy kan gå fort. I inledningen bestämmer vi oss för fortfarande pririotera försvarsspelat. Tanken är att försöka "vila" 6-7 minuter innan vi sätter högre press på CL. Vi får den start vi behöver och när klockan står på 03:23 så kommer reduceringen när Eriksson på mittplan spelar Sjölund som sprintar ifrån sin markering och får ett friläge mot bortamålvakten. Vi forsätter att kämpa på storstilat och när klockan står på 14:04 så kan Eriksson stöta in 5-6 framspelad av Niklas. Inte mycket att hålla på. Vi plockar ut Kacper och skickar in en 6:e utspelare när vi vinner boll.När klockan står på 14:59 så tror alla att kvitteringen är ett faktum. Vid ett frislag/inslag till bortalaget i deras försvarszon så bryter Niklas passiningen och lägger in bollen till Anton och jubel utbryter. I samma sekund ser jag att domaren har höjt armen. Han menar på att Niklas varit för nära. Därifrån jag står så backar han ifrån bollen och ska därför inte vara någon utvisning. Domaren menar på att han aktivt jobbat med klubban och hindrat bollvägen???. Skott: 4-9

Trots förlusten idag så gör vi en riktig kanoninsats. Blir kanske inte någon jätterolig innenandy på det sättet vi spelar. Vi tar på detta sättet bort farten i CL:s anfallsspel och skapar oss möjligheten att vara med målmässigt i matchen.

Målskyttar: Sjölund 2, Eriksson 2, Tobbe 1
Ass: Sjölund 1, Niklas 1, Anton 1, Eriksson 1, Aronsson !